Hoppa till innehåll

Resa med barn

Det här är vad som gäller när barn reser på egen hand eller med andra på Ultras bussar inom Umeå. Här finns också information som är bra för dig som reser med små barn i barnvagn eller har ett barn som går i skolan och behöver ett skolkort.

Barnbiljett eller ungdomsbiljett

Från det datum man fyller 7 år tills dess man fyller 20 år löser man barnbiljett. Två barn under 7 år medföljer gratis med betalande medresenär. Barn under 7 år som reser ensamma (utan betalande medresenär) löser barnbiljett. Du finner aktuell information gällande våra biljettregler och priser på sidan Biljetter och Priser.

Från det datum man fyller 20 år tills dess man fyller 26 år löser man ungdomsbiljett.

Biljetter och priser.

Barn i barnvagn

Du får alltid ta med barn i barnvagn när du reser med våra bussar. Tänk dock på att det finns begränsat utrymme och är bussen full kan du behöva vänta på nästa. 
Du får aldrig ställa barnvagnen så att den blockerar mittgången utan ska alltid placeras på utmärkt plats i bussen. Gången måste vara fri i den händelse bussen måste utrymmas. 

Barnvagnar och rullstolar ska placeras vid anvisad plats och låsas med broms. Barnvagnen skall för barnets och andras säkerhet fästas i fästanordning, s k stroppar, på barnvagnsplatsen. Alla bussar skall vara utrustad med fästanordning. 

Resenärer med barnvagn blippar sitt busskort i mittendörren. Vi har läsare i alla mittendörrar i syfte att den betalande inte ska behöva lämna barnet ensam i barnvagnen.

Är du osäker prata med busschauffören. 

Mindre barn utan barnvagn

I stadstrafiken finns inga bälten i bussarna. Vi rekommenderar att barn (och alla andra resenärer också) ska sitta på ett säte. Den vuxne kan gärna hålla barnet i sitt knä om det känns tryggare. Om möjligt sitt mot färdriktningen. 

 


Dela

Facebook Twitter E-post

Nyheter