Hoppa till innehåll

Hej där, Stefan!

Stefan Boström har åkt buss i Umeå i hela sitt liv. Både praktiskt och ekonomiskt menar han, och tycker lite synd om alla som måste skrapa sina bilrutor varje morgon.

Sterfan gräver i trädgårdslandetStefan Boström, vem är det?
Jag är född och uppvuxen i Umeå; har alltid bott här. Pluggade till ekonom på vårt universitet och jobbar numera med just ekonomi på Umeå kommun. 

Privat gillar jag odling. Jag bor på Ersboda och där är jag med i en odlingsförening som har 39 odlingslotter. Tycker det är skönt att få vara ute, framför allt på våren och sommaren.

Vad odlar du?
Det är inget jätteavancerat – mest potatis, morötter och olika bönor.

Hur använder du dig av Ultra?
Buss har jag åkt i hela mitt liv. Numera blir det mest till och från jobbet under vintern. På sommaren försöker jag få lite gratismotion genom att cykla.

Under alla dessa år tycker jag mig framför allt se att antalet avgångar blivit fler, det är en positiv förändring. Där jag bor på Ersboda går det bussar ner till stan var tionde minut. Sedan är det fortfarande väldigt prisvärt att åka buss – och som ekonom gillar jag ju det.

Stefan står framför en elbuss Andra fördelar?
Jämfört med att ta bilen slipper jag stå i köer och leta parkeringsplatser. Det är nog det allra bästa. Och att slippa skrapa några rutor på vintern.

Jag har månadskort som gör att jag även kan ta bussen på helgen om jag vill ner på stan utan att det kostar något extra. Ekonomen talar igen, haha.

Du har också varit en så kallad ambussadör. Berätta mer.
Precis. Det är ett projekt som heter HAR, Hållbara Arbets- och Tjänsteresor i Västerbotten. Syftet är bland annat att försöka inspirera till mer bussåkande. Det var kul. Jag skapade till exempel en mejlsignatur där jag räknade upp fördelarna med att välja Ultra och Länstrafiken.

Givetvis beror allt på hur ens livssituation ser ut, har du barn och behöver hämta och lämna passar andra färdmedel kanske bättre. Men jag tror att många är fast i ett beteende utan att de tänker på det. Då är mitt råd: Prova att åka buss!

Ultra tackar Stefan för att han delade med sig av sina tankar och önskar lycka till med årets skörd och det fortsatta bussåkandet.


Dela

Facebook Twitter E-post

Nyheter