Hoppa till innehåll

Hej student!

Här får du veta varför det är så bra att ta bussen i Umeå.

Det är ekonomiskt
Vi vet att det kan vara knapert med pengarna som student. Tipset är att skaffa ett periodkort som gör att du kan åka hur mycket buss som helst. Är du mellan 20 och 25 år är priset lägre. Det finns också en särskild studentrabatt för dig som fyllt 26 år, är skriven i Umeå kommun och studerar vid Umeå Universitet eller SLU. Periodbiljett med studentrabatt kan du köpa i vår app Ultra - Umeås lokaltrafik.

Eller testa Periodkort Flex om du bara behöver åka ibland. Du får då tio dygnsbiljetter som kan användas inom 30 dagar efter första ”åket”. 

Som grädde på moset ger period- och rabattkorten fri övergång till flygbusslinje 80 till och från Umeå Airport – perfekt när du vill åka hem!

Det är viktigt för klimatet
Att åka kollektivt är alltid en liten men viktig insats för klimatet. Våra bussar körs på el och fossilfritt bränsle. Och trots att busstrafiken numera har fler turer, gör vi av med hela 100 000 liter mindre bränsle per månad jämfört med 2015. 

Det är enkelt
Ultras bussnät täcker hela stan med resecentrum Vasaplan och NUS-terminalen som centralpunkter.

Tidtabellerna är generösa – särskilt runt universiteten – både dagtid och på kvällar och nätter. Så med lite planering behöver du aldrig vänta superlänge på bussen. Inom universitetsområdet är det främst linjerna 1, 2, 5, 8 och 9 som gäller.

Börja med att ladda ner appen Ultra–Umeås lokaltrafik
Över 50 000 aktiva användare har redan upptäckt vår app. Nu är det din tur. I den kan du i stort göra allt. Köpa biljetter och periodkort. Kolla tidtabeller. Söka din unika resa. Få information om trafikstörningar. Med funktionen Buss på karta ser du var din buss befinner sig i realtid – så att du kan tajma din resa. Ultra–Umeås lokaltrafik finns i App Store och Google Play.

Frågor eller funderingar?
Då hjälper vår kundservice dig. Ring 0771-100 110, så får du svar på tal. 
Du kan också mejla frågor och synpunkter till brev@tabussen.nu


Dela

Facebook Twitter E-post

Nyheter