Hoppa till innehåll

Hej där, Peter!

Peter Arkhult är ett välkänt ansikte i Umeå. En 42-årig entreprenör som bland annat bossar över Brännbollsyran. Dessutom älskar han att åka buss.

Hur går det med förberedelserna för 2022 års Brännbollsyra?
Bra. Vi flyttar musikfestivalen till Hedlunda och siktar på 16 000 besökare där. Sedan körs brännbollsturneringen traditionsenligt på Mariehemsängarna. Vi har haft två års uppehåll så det blir fantastiskt att arrangera Norrlands största evenemang igen.

 Brukar Ultra och yran samarbeta?
Ja, bland annat genom att Ultra sätter in extrabussar till och från festivalområdet. Vi har också använt vår app för att pusha ut tillfälliga busshållplatser.

 Vad är ditt eget förhållande till Ultra?
Jag älskar Ultra! 

Hur reser du?
Till och från jobbet ibland, men framför allt ner till centrum under helgerna. Jag åker nog buss varje vecka. Bor på Tomtebo där åttan går förbi, vilket är smidigt.

 Vad tycker du är bra?
Jag skulle säga allt. Kan faktiskt inte komma på något som är dåligt. Bussarna är punktliga och tack vare appen är det superenkelt att köpa biljett och se när bussarna går. Jag hoppas verkligen att fler upptäcker bussåkandet för det funkar klockrent.

Vad skulle kunna bli bättre? Hur skulle en entreprenör som du göra om fick fria händer?
Hm, då måste jag tänka. De där digitala skyltarna som finns centralt, på dem skulle man kunna utveckla användandet och visa avgångar. 
Designen på appen kunde hottas upp men funktionerna är bra – just enkelheten, att du bara behöva klicka in var du är och vart du vill åka, och få all nödvändig information direkt.

Känner du dig trygg med Ultra?
Absolut. Som jag sa, man kan vara säker på att bussarna följer tidtabellen. Och jag har personligen aldrig upplevt något stök eller liknande ombord – och då åker jag ju ofta.

 Vad gör du på fritiden?
Åker buss, haha. Nej, men jag gillar att ta del av Umeås restaurangutbud och då åker jag buss ner på stan och hem. Köksbaren är en favorit, men det finns så stort utbud i Umeå numera och det är kul att upptäcka nytt. Annars ... ja, jag gillar att resa lite längre också, även om det inte gått på ett tag.

Vi tackar Peter för intervju. Ultra och Peter ser fram emot


Dela

Facebook Twitter E-post

Nyheter