Hoppa till innehåll

Buss på karta i appen "Ultra - Umeå lokaltrafik"

Buss på karta - realtid

Med appen Ultra - Umeå lokaltrafik kan du i realtid se var bussen befinner sig geografiskt på en karta. Du kan få svar på den klassiska frågan; Var är bussen?

Tjänsten har två funktioner. Dels kan du följa en specifik buss via reseplaneraren, och se var exakt den befinner sig på en karta i appen. Den nya tjänsten gör det även möjligt att på kartan i appen klicka på hållplatsen du vill åka till och från, och se alla bussar som trafikerar den specifika hållplatsen under vilka tider.

Du som resenär får en helhetsbild av det aktuella trafikläget med bussens geografiska position. 

 Ladda ner appen

”Ultra - Umeå lokaltrafik” finns tillgänglig både för iPhone i Appstore här och för er med android i Google Play Store här.

Via Hållplatsfliken i appen: 


1. Klicka på fliken Hållplatstider. Klicka på Ange hållplats. Fyll i din hållplats eller välj Hållplatser nära mig. Välj en hållplats i listan. Kom ihåg att du måste ha tillåtit platsinfo i appen först. 

2. I vyn nedan ser du alla busslinjer som går förbi den hållplats du valt. I kartvyn ser du i realtid bussar som rör sig förutsatt att det just då befinner sig bussar där. Om du klickar på en linje i listan får du se linjens tider på din hållplats. Du kan redan här klicka i kartan för att få en större kartvy. 

3. I vyn nedan har du valt en linje och klickat på kartan för en större vy. Här kan du se bussarna röras i form av pilar. Bussens linjenummer står till höger om pilen. Din hållplats är utmärkt med Ultras logga. 

Via fliken Reseplaneraren i appen:

1. Ställ dig i fliken Reseplaneraren i appen Ultra vill mer. Klicka i Från-fältet för att ange varifrån du ska åka.

2. Fyll i Från-fältet med en adress eller hållplats alternativt välj Min position eller Hållplatser näras mig. De två sista alternativen förutsätter att du tillåtit platsinfo i appen. 

3. Välj en hållplats till Från-fältet och Till-fältet och klicka sen på Sök resa. 

4. Klicka på den avgång som passar dig bäst. Kom ihåg att för att du ska kunna se just den bussen på kartan i realtid behöver den just då finnas på sträckan. 

5. Nu kan du i bilden nedan se den avgång du valt och du kan även se bussen i den lilla kartvyn på ingång mot din hållplats där du ska kliva på. Klicka i kartan så öppnas en större kartvy (se bild under punkt 6 nedan). 

6. I den stora kartvyn ser du den hållplats du ska åka från, den du ska åka till och om om bussen just då färdas på sträckan inom kartvyn kan du även se var bussen befinner sig geografiskt. Du kan zooma ut och in i kartan också. 


Dela

Facebook Twitter E-post

Nyheter