Hoppa till innehåll

Hej Elvira!

Elvira är en riktig buss-veteran. Ända sedan lågstadiet har hon pendlat. Bussåkandet har gett henne en stund för att umgås eller koppla av i vardagen.

Elvira spelar gitarr

Berätta lite om dig själv?
– Jag heter Elvira Boldén, är 24 år gammal och bor på Teg med min sambo. Just nu så jobbar jag på Netonnet som kundserviceansvarig. Men jag ska faktiskt byta jobb och börja på Volvo nästa vecka.

Vad gör du helst på fritiden?
– Jag gillar att umgås med kompisar och min sambo. Vårt största gemensamma intresse är att spela dataspel. Sen har jag även ett stort intresse för musik. Själv är jag ingen stjärna på att spela musik men jag tycker mycket om att lyssna. Min sambo är duktig på olika instrument så han försöker lära mig spela gitarr just nu.

Hur länge har du åkt buss?
– Oj, jag har egentligen åkt buss hela mitt liv skulle jag säga. Jag är uppvuxen i en by som heter Hössjö som ligger ungefär två eller tre mil utanför Umeå. Under hela min skolgång ända sedan lågstadiet har jag pendlat med buss. Först till grannbyn och sedan in till Umeå via länstrafiken och Ultra. Så jag har åkt otroligt mycket buss. Det var det smidigaste sättet att ta sig runt själv.

Sen så var det också väldigt roligt som barn. Speciellt när man gick ner till busskuren innan skolan och träffade klasskompisarna som också var från byn. Vi väntade på bussen, pratade och umgicks tillsammans på vägen till skolan.

Vad brukar du göra på bussen?
– Här får jag tid för en av mina hobbys, musiken. Jag tycker att det är en härlig känsla att sätta på sig hörlurarna och se vardagen utanför rutorna. Den stunden får man inte när man kör bil eftersom man är så fokuserad på körandet. Det är lite mysigt att sitta och titta på andra som är på väg till jobbet eller se vad som händer på vägen utanför.

Använder du appen?
– Det har blivit jättesmidigt! Inte för att det var osmidigt när jag var yngre heller men tekniken har kommit väldigt långt. Jag går alltid in i appen och kollar tider för avgångar. Då kommer det bland annat upp om bussen är försenad så att man kan anpassa vilken tid man ska gå. Man kan även spåra var bussen är på kartan.

Det är ganska nyligen som jag flyttade hit till Teg. När jag skulle ta bussen härifrån för första gången kunde jag skriva in vart jag skulle någonstans och då räknade den ut vilken tid jag behövde gå till bussen och hur länge hela resan skulle ta till mitt jobb. Det tar inte emot att ta bussen när man vet att det går smidigt till!

Du har en lång historia med bussåkande, hur tror du att det kommer se ut framöver?
– Nu när jag börjar på Volvo så kommer det vara smidigare för mig att ta bussen eller gå. Det är nästan för nära för att ta bilen. Just för att busshållplatsen är så nära lägenheten och då kan jag bara hoppa av och gå in på jobbet direkt. Istället för att lägga tid på att hitta en parkering. Så det kommer nog bli mer buss för min del nu.

Vi tackar Elvira och önskar henne lycka till på det nya jobbet!

 


Dela

Facebook Twitter E-post

Nyheter