Hoppa till innehåll

Bonjour, Rickard!

Bussen från Röbäck till Vasaplan tar drygt 20 minuter. Den tiden använder Rickard Nordlund bland annat till att plugga franska.

Richard Nordlund porträttbild utomhusVilken linje åker du?
Nian från Röbäck där jag bor, till Vasaplan där jag jobbar. Jag har sådan tur att det finns en hållplats bara ett par minuters promenad hemifrån.

Fördelar med att åka buss?
Många, tycker jag. Jag är verkligen imponerad av turtätheten hos Ultra. Det är otroligt tätt mellan bussarna, framför allt på morgnarna, så det är bara att gå ut och ställa sig vid hållplatsen.
Sedan är det billigare jämfört med att åka bil.

Tidsmässigt går det på ett ut, men jag slipper ju betala för parkering – och att leta parkeringsplats! Lägg till själva bilkostnaden på det så blir det en bättre totalupplevelse med buss.

Vad gör du ombord?
I det här med totalupplevelse ingår den egentid jag kan få i bussen. Tjugo minuter att läsa morgontidningen på till exempel. Annars har jag den senaste tiden använt bussresorna till att plugga franska med Duolingo eftersom vi har vårt huvudkontor i Paris.

Franska är rätt svårt, men jag börjar i alla fall få en viss hörförståelse. Uttalet och ordförrådet kan dock bli betydligt bättre.

Vad jobbar du med?
Jag är engineering manager på MFEX. Det är ett företag som tillhandahåller en plattform för fondhandel. Utvecklingskontoret ligger i Umeå där det jobbar 24 personer.

Och vad händer när du kommer hem?
Snickrar på huset kanske. Vi har bott där i 16 år men det finns alltid mer att göra. Annars har jag barn och deras fritidsintressen som tar tid – fast det är ju kul förstås. Jag gillar också friluftsliv, att träna och att åka sidor.

Vi tackar Rickard för intervjun – merci! – och hoppas att ditt fortsatta resande med Ultra ger dig mer egentid för både nytta och nöje.

 

 

 


Dela

Facebook Twitter E-post

Nyheter