Hoppa till innehåll

Skolkort för gymnasieskolan

När kan jag använda skolkortet?

Med skolkortet kan Du åka två enkelresor per dag med lokaltrafiken i Umeå. Kortet är giltigt alla skoldagar samt enstaka lovdagar under läsåret. På jul-, sport-, påsk- och höstlov kan du inte åka på skolkortet. Bussbyte, till annan linje måste ske inom två timmar från resans början

Kortet skall visas för biljettmaskinen vid varje resa.

Skolkortet skall användas så länge du går på skolan. Första månaden på höstterminen måste en resa göras, då laddas kortet med nytt läsår.

Hur bör jag förvara skolkortet?

Kortet är av plast. Det tål inte att böjas. Du får inte göra hål i kortet. Runt inuti hela kortet sitter en trådslinga. Om kortet går av eller får en spricka blir kortet oanvändbart.

Vad skall jag göra om skolkortet förloras?

Anmäl direkt till skolan då du blivit av med ditt skolkort. Nytt skolkort köps på skolans expedition. Vid anmälan om förlorat skolkort rapporteras numret på det förlorade koret till Länstrafiken, varefter det spärras i biljettmaskinsystemet. Till dess att du erhåller nytt kort måste du betala dina resor själv.

Hur vet jag att skolkortet är trasigt?

Om kortet är trasigt eller om du försöker resa fler resor än tillåtna så "piper" biljettmaskinen. Trasiga kort byts ut på skolans expedition.

Vad händer vid en biljettkontroll?

Skolkortet är personligt och endast giltigt tillsammans med fotolegitimation. Om du inte kan uppvisa legitimation skriver kontrollanten upp ditt namn, personnummer och skolkortsnummer. Andra gången detta händer kommer du att få ett brev från Länstrafiken där du uppmanas att lämna en förklaring till varför du inte hade någon legitimation. Om du även en tredje gång inte kan legitimera dig kommer Länstrafiken att spärra ditt kort och du får köpa ett nytt på skolans expedition för 300:-.

Vad händer om jag lånat ut kortet till en kompis?

Kontrollanten beslagtar skolkortet och den som lånat kortet måste betala en kontrollavgift på för närvarande 1500 kronor samt bussbiljett för den aktuella bussresan. Du måste sedan köpa ett nytt skolkort för 300:-

Vad händer om jag flyttar?

Om du slutar skolan, flyttar eller får inackorderingstillägg måste du lämna in Ditt skolkort till skolan. För sent återlämnade skolkort kan resultera i avdrag på ditt inackorderingstillägg. Skolan har rätt att kräva dig på ersättning för de resor du gjort.


Dela

Facebook Twitter E-post

Nyheter