Hoppa till innehåll

30 oktober 2020

Trafikinformation i realtid

Du kan få trafikinformation på flera sätt från oss. Nu kan du förutom via funktionen "Buss på karta" få information i realtid via reseplaneraren i appen, Ultra - Umeå lokaltrafik och på webben. Du kan också via fliken Trafikinformation i appen få publicerade trafikstörningar för Ultratrafiken.

När du ska planera din resa eller väntar på hållplatsen kan du i vår reseplanerare se att bussen är i tid. Du kan också se ifall det finns särskild information kopplad till avgången. Reseplaneraren finns i vår app och på hemsidan.  

I appen Ultra - Umeås lokaltrafik

I vår app kan du få trafikinformation via reseplaneraren eller via fliken Trafikinformation.

Reseplaneraren
I vår reseplanerare i appen ser du i realtid att bussen är i tid. Du kan även se om det finns trafikinformation kopplat till din avgång. Klicka på avgången för att läsa trafikinformationen. Bilden nedan visar hur det ser ut i appen. 

Bild från appen

När du klickar på en avgång får du en beskrivning av avvikelsen. All denna information visas i realtid så avvikelserna kan ändras under resans gång. Bilden nedan visar hur det ser ut i appen när du klickar på en avgång. 

bild från appen

Grön text betyder att bussen är i tid
Blå text betyder att det finns en mindre avvikelse 
Röd text betyder att det finns en större avvikelse
Grå text betyder att bussen har avgått/ankommit
I med en ring runt betyder att det finns trafikinformation kopplat till avgången.

Alla avvikelser från tidtabellen beskrivs också med text. 

Fliken Trafikinformation i appen
Under fliken Trafikinformation finns alla publicerade trafikstörningar samlade för Ultra. En trafikstörning är en tillfällig inskränkning eller förändring som kommer att återgå till ordinarie trafikering. Dessa trafikstörningar publiceras av vår Kundservice så fort vi får informationen. Bilden nedan visar var i appens meny du hittar fliken Trafikinformation. 

På webben tabussen.nu

På webben kan du få trafikinformation direkt via startsidans trafikinformation eller via reseplaneraren.

Reseplaneraren
I reseplaneraren på webben kan du också se trafikinformation när du klickar på avgången. I reseplaneraren visas informationen i realtid.

bild från webbens reseplanerare

Grön text betyder att bussen är i tid
Blå text betyder att det finns en mindre avvikelse 
Röd text betyder att det finns en större avvikelse
Grå text betyder att bussen har avgått/ankommit
I med en fyrkant runt betyder att det finns trafikinformation kopplat till avgången. Klicka på avgången för att läsa trafikinformationen. 


Dela

Facebook Twitter E-post

Nyheter