Hoppa till innehåll

Fotokälla: Brännbollsyran

Brännbollsyran - tryggt och enkelt med Ultra

Välkommen till Brännbollsyran 2024! Yran firar dessutom 50 år. Här har vi samlat information om hur du enklast kan ta dig med buss till och från Brännbollsyran och Brännbollscupen. Festligheterna körs från fredag 31 maj- lördag 1 juni.

Lokalbussarna i Umeå heter Ultra och är blåa eller gröna. Under Brännbollsyran har vi extraturer mellan Vasaplan och Nolia. Med dessa bussar kan du enkelt ta dig till, från och mellan festivalen, enkelt och tryggt helt enkelt.

Nattbussar alla dagar

Festivalen hålls i två dagar och vi kommer att köra nattrafik som vanligt natten mot lördag och söndag. I och med sommartidtabellen har vi utökat turerna på linje 1. Linje 1 passerar festivalområdet. 

Så här når du Brännbollsyrans festival och cup

Själva cupen spelas på Mariehemsängarna i Umeå uppdelad på två spelområden. Första gruppspelen börjar på torsdagen. Linjerna 1, 2 och 7 passerar i anslutning till matchområdet. Linjerna 1 och 2 går oftast och är därför det enklaste resalternativet.

Festivalen hålls centralt på området Hedlunda, vid Noliaområdet. Ta en Ultrabuss, linje 1 eller 7 och kliv av vid hållplats Dragonskolan så är du på plats. Våra extraturer kommer i första hand att köra mellan hållplats Dragonskolan och Vasaplan/Umeå centrum. 

Planera och köp din biljett i Ultras app 

Ladda ner appen Ultra- Umeås lokaltrafik så kan du både kolla busstider, se var bussen är i realtid och enkelt köpa din biljett. Ett bra tips är att köpa vår besöksbiljett.

Besöksbiljetten ger dig fritt åkande med lokaltrafiken och flygbussen i 24 timmar (70 kr) eller 72 timmar (150 kr). 

Om du kommer till Umeå med buss, tåg, flyg eller färja

Annan information

Brännbollsyran arrangerar också Jubileumsdagen den 1 juni. Jubileumsdagen hålls på festivalområdet kl 10-15 med fri entré för hela familjen. Brännbollsyran firar 50 år och det blir en massa roliga familjeaktiviteter. 

All information om Brännbollsyran hittar du på deras webbplats. Information om både cupen och festivalen.


Fotokälla: Brännbollsyran


Dela

Facebook Twitter E-post

Nyheter