Ta bussen till och från kulturen

KulTur är ett samarbete mellan Ultra, kulturföreningen Humlan och Umeå Teaterförening. Syftet är att få fler att välja bussen för att ta sig till och från olika evenemang i Umeå, men också bidra till att fler ska upptäcka vår stads rika kulturutbud. 

Bussen är ett enkelt, billigt och miljövänligt sätt att ta sig till och från kulturen.

Gilla oss på Facebook så har du bra koll på våra tävlingar där vi lottar ut biljetter till kulturen och bussen. Här hittar du också aktuell information om Ultra.

På gång sommaren och hösten 2017

Några kulturtips från Umeå Teaterförening och kulturföreningen Humlan.

"Spring, Uje, spring" 29 september på Väven

undefined

En självbiografisk popmusikföreställning av och med Uje Brandelius. Om hur livet tar vändningar du inte kunde fantisera om. Om vad du måste hinna innan du dör. Och vad du inte måste hinna.

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan ”Spring, Uje, spring” efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo år. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar.  I samband med den nya skivan fick Uje Brandelius beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev ännu mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan. Läs mer

Lena Philipson 7 oktober på Idunteatern

undefined

Förutom några av Lena Philipssons största hits genom åren innehåller ”Jag är ingen älskling” även låtar från Lenas senaste album med samma namn. Det är en varm och kärleksfull show som blandar nya låtar med klassiska hits och känslosamma partier med pampiga crescendon.

Föreställningen hade premiär i början av 2016 och därefter har Lena varit ute på en omfattande och utsåld Sverigeturné. På allmän begäran är showen tillbaka på vägarna i höst. Missa inte succén! Läs mer