Ta bussen till och från kulturen

KulTur är ett samarbete mellan Ultra, kulturföreningen Humlan och Umeå Teaterförening. Syftet är att få fler att välja bussen för att ta sig till och från olika evenemang i Umeå, men också bidra till att fler ska upptäcka vår stads rika kulturutbud. 

Bussen är ett enkelt, billigt och miljövänligt sätt att ta sig till och från kulturen.

Gilla oss på Facebook så har du bra koll på våra tävlingar där vi lottar ut biljetter till kulturen och bussen. Här hittar du också aktuell information om Ultra.

På gång sommaren och hösten 2017

Några kulturtips från Umeå Teaterförening och kulturföreningen Humlan.

 

 

Lena Philipson 7 oktober på Idunteatern

undefined

Förutom några av Lena Philipssons största hits genom åren innehåller ”Jag är ingen älskling” även låtar från Lenas senaste album med samma namn. Det är en varm och kärleksfull show som blandar nya låtar med klassiska hits och känslosamma partier med pampiga crescendon.

Föreställningen hade premiär i början av 2016 och därefter har Lena varit ute på en omfattande och utsåld Sverigeturné. På allmän begäran är showen tillbaka på vägarna i höst. Missa inte succén! Läs mer

Körsbärsträdgården 7 oktober, Umeå Folkets Hus

undefined 

Ett turnerande teatersällskap reser runt för att spela Anton Tjechovs klassiska pjäs Körsbärsträdgården. En pjäs där gammalt möter nytt, traditioner står mot förändringar, bevarande mot nyordning.

Med scenografi från sekelskiftet gestaltas en av Tjechovs mest spelade dramer. Alla har lämnat bygden, stugorna ligger öde. Rollkaraktären Lopachin styckar upp marken kring godset där familjen bor för att sälja till sommargästerna.

Tjechov beskrev, för mer än hundra år sedan, ett systemskifte och en entreprenörsanda som inte är alltför främmande i vår tid. Med Anna Petterssons nyskapande och experimentella stil gestaltas här en klassiker på ett sätt som vi aldrig sett den förut.

Anna Pettersson, teaterchef på Strindbergs Intima Teater, har bland annat regisserat kritiker- och publiksuccéerna Vildanden och Hedda Gabler på Dramaten i Stockholm och Bernardas hus på Stockholms Stadsteater. För sin version av Fröken Julie fick hon bland annat Svenska Teaterkritikernas pris samt DNs Kulturpris och var mycket uppskattad av Umeåpubliken när den spelade här 2012. Läs mer